Frukostsamtal: Att bryta status quo
Wed 14 May
|YESBOX - Home of Entrepreneurs
Välkommen till ett frukostsamtal där vi tillsammans med Per Olsson från Stockholm Resilience Centre utforskar vägar framåt bortom dagens system. Hur kan vi bryta status quo och bygga samhällen som är resilienta och rättvisa i en tid av osäkerhet och global förändring?


Time and place
14 May 2025, 08:00 – 09:15 CEST
YESBOX - Home of Entrepreneurs, Väverigatan 4, 415 11 Göteborg, Sweden
About
I en tid präglad av klimatkris, växande ojämlikhet och global finansiell oro står det klart att framtidens samhällen inte kan byggas med gårdagens logik. För att nå våra hållbarhetsmål krävs mer än nya lösningar – det krävs en djupgående förändring i hur vi förstår världen och vår plats i den. Det handlar om att utmana maktstrukturer, omfördela resurser och ompröva våra föreställningar om värde, tid och våra relationer – till varandra och till naturen.
Tillsammans med Per Olsson, docent och biträdande forskningschef vid Stockholm Resilience Centre, bjuder vi in till ett frukostsamtal om transformation – en process som innebär att både bryta ned de system som inte längre tjänar oss, och samtidigt bygga något nytt. Transformation behöver ske på alla nivåer: i samhällsstrukturer, i ekonomiska system präglade av kortsiktighet och linjära flöden, och i våra mest grundläggande världsuppfattningar.
För att skapa regenerativa och motståndskraftiga samhällen krävs mod att bryta status quo och att ge plats för nya sätt att leva, leda och samverka i en värld i ständig förändring.
PROGRAM
8:00-8:30 Registrering och frukostmingel
8:30-9:00 Föreläsning med Per Olsson
9:00-9:15 Tid för frågor och diskussion
9:15-10:00 Möjlighet att stanna kvar i loungen för samtal och kaffe

Per Olsson är docent och biträdande forskningschef vid Stockholm Resilience Centre, Stockholms universitet. Han är en internationellt ledande forskare inom systemförändring och resiliens, och har flera år i rad utsetts till en av världens mest inflytelserika forskare av Web of Science. Sedan 2023 är han ledamot i juryn som utser pristagaren av WIN WIN Award.
Pers forskning utgår från komplexitet och systemtänkande, med särskilt fokus på hur vi kan utveckla kapacitet att navigera samhällsförändringar mot rättvisa och hållbara framtider. Han arbetar nära förändringsaktörer världen över – från företagsledare till filantroper – och har lett flera internationella program för ledarskap och social innovation. Per är också engagerad i att skapa kreativa miljöer där vetenskap möter musik, konst och samhällsutveckling.