top of page

fre 30 aug.

|

Frihamnsdagarna

Vidgade perspektiv i klimatomställningen

Ett mingel med reflektioner från de nya medborgarråden

Vidgade perspektiv i klimatomställningen
Vidgade perspektiv i klimatomställningen

Time and place

30 aug. 2024 14:00 – 15:00

Frihamnsdagarna, Frihamnen, 417 55 Göteborg, Sweden

About

Reflektioner från de nya medborgarråden

Vårt samhälle står inför en nödvändig och omfattande omställning för att motverka klimatförändringarna. Under 2024 har två medborgarråd genomförts – ett i Göteborg och ett nationellt – för att på ett demokratiskt sätt berika och nyansera den politiska och offentliga debatten om klimatfrågor.

I medborgarråden har slumpvis utvalda personer fått ta del av aktuell forskning, diskuterat möjliga lösningar och sedan formulerat konkreta förslag på hur Sverige och Göteborg kan minska sina utsläpp och bidra till en mer hållbar framtid.

Vad kom de fram till?

På detta mingel, där vi bjuder på bubbel och tilltugg, får du ta del av resultaten! Förutom att lyssna till experter inom klimatforskning och politik, kommer vi även höra direkt från deltagarna i medborgarråden. De delar med sig av sina erfarenheter – hur diskussionerna fördes, vad de tyckte om formen för medborgarråd, och vilka lösningar de presenterade för det lokala och nationella klimatarbetet.

Talare:

  • Tim Daw, Projektledare Nationellt Medborgarråd, Stockholm Resilience Centre
  • Mats Alfredson, Projektledare Göteborgs Medborgarråd, Göteborgs Stad
  • Deltagare från Medborgarråd om Klimatet

Samtalet presenteras av Kajsa Humlén Kirbe, verksamhetschef på CSR Västsverige, och Sara Larsson, verksamhetschef på WIN WIN Gothenburg Sustainabilty Award.

Vi ses fredagen den 30 augusti!

Share this event

bottom of page