23 maj 2022

Praktikplats på WIN WIN Award 2022

Praktikplats på WIN WIN Gothenburg Sustainability Award

Om oss

WIN WIN Gothenburg Sustainability Award är ett av världens största hållbarhetspriser och en katalysator för medvetenhet inom hållbarhetsfrågor i Göteborg, Sverige och världen. Prisets tema år 2022 är ”Hållbar Akvakultur” och genom nya teman varje år strävar priset mot att täcka in alla FN:s globala mål. Prissumman är på en miljon svenska kronor och bland tidigare pristagare finns bland annat Al Gore, Kofi Annan och Gro Harlem Brundtland.

De senaste åren har WIN WIN Award utvecklats till att vara en sjudande plattform för aktiviteter, kommunikation och nätverk kopplade till hållbarhet. Under året genomförs konferenser, seminarier, workshops och andra events kopplat till årets tema, både i och utanför Göteborg. År 2018 instiftades WIN WIN Youth Award, ett internationellt ungdomspris som syftar till att uppmuntra och inspirera den yngre generationen till att engagera sig i frågor som driver det hållbara samhället framåt. Priset vill uppmärksamma och främja kreativa lösningar på världsgemensamma problem. Vinnaren belönas med en prissumma som ska vara en hjälp på vägen i genomförandet av projektet. Dessutom arrangeras externa aktiviteter inom ramen för WIN WIN Youth Award som erbjuder unga i åldern 13-29 år mötesplatser för dialog, ny kunskap och idéutbyte. WIN WIN Award drivs som en ideell förening och finansieras av Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen samt ett flertal medlemsorganisationer.

Beskrivning av tjänsten

Vi söker dig som vill vara med om att ta WIN WIN Award till nästa steg av kännedom och påverkan. Som praktikant med fokus på kommunikation får du en unik chans att ta del av organisationens historia, kultur och vision, och målet är att du efter din praktik ska ha både en bred bild av hur arbetet på en non-profit fungerar generellt och specifikt det operativa och strategiska kommunikationsarbetet.

Exempel på uppgifter under praktiken:

· Planera och genomföra kommunikationsinsatser i sociala medier

· Skriva texter på svenska och engelska för internt och externt bruk

· Producera grafiskt material

· PR-bearbetning riktad mot svensk och internationell media

· Tillsammans med teamet ta fram en ny verksamhetsstrategi

Praktikperioden är 20 veckor lång och är förlagd till hösten 2022. Praktiken är oavlönad och ska genomföras som en del i din utbildning.

Vem är du?

· Stort intresse för hållbarhet

· Tycker om att både arbeta operativt och strategiskt

· Social och kommunikativ

· Driven, resultatinriktad och effektiv

· Utmärkta kunskaper inom svenska och engelska, i både tal och skrift


Du är analytisk och strukturerad med ett starkt eget driv. I rollen är det viktigt att du arbetar målinriktat, är nyfiken och tar initiativ. Du ska trivas med att arbeta likväl självständigt som i projektgrupper. Du kan sätta din egen prägel på arbetet, och har stor individuell frihet.


Förutom ovanstående kvalifikationer kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Ansökan bör innehålla:

· CV, inkl. referenser.

· Personligt brev/ video.

· Eventuella intyg, betyg etc.
Sista ansökningsdag: 15 juni 2022, med praktikstart hösten 2022

Vid frågor, vänligen kontakta Sara Larsson, på Sara.larsson@chalmers.se